WILD Nature Foundation blev stiftet i København i 2019 af de to danske naturfotografer og National Geographic Explorers Uri og Helle Løvevild Golman. Formålet var at skabe en solid base for at udvide deres arbejde med beskyttelse af verdens vilde dyr og vilde natur uden for Danmarks grænser. Den direkte baggrund for oprettelsen af fonden i 2019 var tragisk - men historien bag og målene for fondens arbejde er langt mere positive.

Uri Golman havde længe arbejdet som professionel naturfotograf, da han mødte Helle på et ekspeditionsskib i Grønland. Han startede som grafisk designer og naturfotograf, hoppede kort over som fotograf i modebranchen, inden han igen fulgte sig drengedrøm om at hellige sig naturfotografiet og var den første dansker, der blev optaget i ILCP (International League of Conservation Photographers). Han havde også udgivet to bøger: Arctic Light med billeder fra Arktis samt Tiger Spirit med fotografier af Indiens vilde tigere, løver og næsehorn, som vandt WWF’s Pandabook Award in 2010.

Helle er uddannet i Nærorientalsk Arkæologi på Københavns Universitet og som ranger i Sydafrika, og havde også valgt at forfølge drømmen om at bruge sit liv i naturen på at udforske og opleve klodens naturlige vidundere. Da de mødtes, arbejdede hun som expeditionsspecialist og guide i Grønland og havde tilsidesat sin oprindelige glæde ved at fotografere dyr til fordel for at spotte og observere dem, og havde byttet kameraet ud med en kikkert.

Uri holder af at fortælle historien om, hvordan en fjer fra en sneugle skaffede ham det første kys fra Helle. Og i hinanden fandt de ikke bare en soulmate, men også en ligestillet kærlighed til naturen og til naturbeskyttelse. Helle samlede kameraet op igen, og de besluttede at skabe et projekt, der var større end dem selv: “WILD” - 26 ekspeditioner på alle 7 kontinenter for at dokumentere nogle af verdens sidste vilde steder og vilde, men truede dyr. Resultatet ville blive en stor bog og et samarbejde med skaberne af verdens fineste penne, Montegrappa, der producerer en serie “WILD”-penne samt en ganske særlig, uhyre eksklusiv pen. Denne pen og bogen, der udkom i 2021, vil i de kommende år blive overbragt verdens ledere som henholdsvis dokumentation på verdens forsvindende naturlige skønhed og et redskab til at omskrive fremtiden, så denne skønhed og livsvigtige biodiversitet kan bevares.

Projektet havde været i gang i 5 år og nærmede sig afslutningen, da TV2 sluttede sig til dem på de sidste fire ekspeditioner. I december 2017, på den sidste dag på den næstsidste ekspedition til Gabon i Vestafrika, hvor de havde fotograferet lavlandsgorillaer og skovelefanter, besøgte de et lokalt marked for kunsthåndværk. Her blev Uri overfaldet af en mand med en stor kniv, der stak ham gentagne gange i kroppen og i hovedet. Helle fik også flere knivstik, da hun med et brøl som en hunløve kastede sig ind i kampen. Sammen fik de kniven fra overfaldsmanden og kom væk. Efter dette tog de navnet: Løvevild.

På militærhospitalet i Libreville reddede de Uris liv, men skaderne var omfattende, og han fik flere hjerneblødninger og mistede talens brug. Stemmen har han fået igen, og han bruger den flittigt også på de sociale medier og kan sammen med Helle holde foredrag for også store forsamlinger. Overfaldet har dog bundet ham til en kørestol, men det forhindrer ham ikke i at rejse.

Men i 2018 mødte de advokat Knud Foldschack, der hjalp dem med at genoplive en gammel drøm om at skabe en fond, der kunne danne basis for at udvide og konsolidere deres store arbejde med naturbeskyttelse gennem dokumentation - til nu også at dække direkte naturbeskyttelseprojekter og yderligere former for formidling. I sommeren 2019 var fundats og vedtægter på plads, et kært vennepar skænkede oprettelseskapitalen, gode støtter sagde ja til at træde ind i bestyrelsen og WILD Nature Foundation var en realitet.

WILD NATURE FOUNDATION

Giv naturen en hånd

For 250 kr. kan du købe en WILD-aktie og på den måde investere i naturen.

Vi kalder det "verdens sikreste aktie", for den vil aldrig falde i værdi.

Til gengæld bruger vi pengene for aktien til at købe mere jord, plante mere skov, drive vores naturreservat i Colombia og udvikle nye projekter, der beskytter verdens vilde dyr og vilde natur. Så man kan jo sige, at din investering rent faktisk vokser🌱

LÆS MERE OM WILD-AKTIER
  • MOBILEPAY

    Send valgfrit beløb
    til 283265

  • BANK

    Overfør valgfrit beløb til
    8401-1606302