Astronauten og os
Danmarks eneste mand i rummet, astronaut Andreas Mogensen har valgt at være ambassadør for WILD Nature Foundation på sin mission HUGINN til den internationale rumstation ISS i 2023.
Her møder han Helle & Uri Løvevild Golman i deres hjem i 2022.
Andreas og jorden
Andreas har et særlig blik på jorden, som man kalder "astronaut's view". Når han og andre astronauter kigger ned på os fra 400 kms højde ude i rummet, ser de en lysende og smuk blå planet, der svæver helt alene rundt i det mørke univers kun beskyttet af en en tynd og sårbar atmosfære. En helhed uden andre synlige grænser end dem mellem land og hav. Vi har kun dette ene, livgivende sted, som vi har et fælles ansvar for at passe på. Derfor holder Andreas også af vores motto: What you love – you will protect.
Foto: NASA. Apollo 8. Earthrise
Ambassadøren
Med Andreas ambassadør for WILD Nature Foundation har vi fået en endnu større stemme for naturen og de vilde dyr. Alt vedrørende rumfart er dybt fascinerende, men i denne sammenhæng ønsker Andreas at flytte samtalen over på behovet for at beskytte verdens vilde dyr og vilde natur. Det gør vi bl.a. ved at dele opslag på de sociale medier, og ved at Andreas fotograferer nogle af de steder på kloden ude fra rummet, som Helle & Uri har fotograferet på jorden - samt selvfølgelig vores projekt WILD Campo Alegre i Colombia.
Andreas vinker til familie og venner, som er taget til Kennedy Space Centre i Florida, for at se hans opsendelse et par dage senere.
Biodiversitetskuglen
- eller "rumkuglen", som vi kalder den. Det Europæiske Rumagentur, ESA, gav os muligheden for at sende nogle forskellige objekter ud i rummet sammen med Andreas, og vi valgte en T-shirt med vores logo og motto samt forsiden på Helle & Uris WILD-bog, der rummer de fotografier, Andreas vil genskabe fra rummet. Men vi ønskede også, at livet på jorden var endnu mere konkret tilstede, så vi fik ideen til denne særlige biodiversitetskugle, som vi håber vil åbne nogle samtaler. Kuglen er på størrelse med en billardkugle og støbt i klar epoxy. Inden i den er en række eksempler på biodiversitet, som vi synes, repræsenterer livet på jord og den biodiversitetskrise, vi står overfor:
- Pels fra en chimpanse og en sneuglefjer, begge dyr er truet af klimaforandringer. (Doneret af ZOO)
- Et stykke koral, der repræsenter havet og et stykke trækul, der repræsenterer atmosfæren og klimaforandringerne.
- Et stykke isua – sten fra et grundfjeld nær Nuuk i Grønland, der indeholder næsten alle grundstofferne til liv, og er det ældste, kendte bevis på liv. (Doneret af Naja Mikkelsen)
- Et blad fra en cycad/cykas, en koglepalme, der også eksisterede på dinosaurenes levetid, samt blad fra det australske nåletræ Wollemia nobilis, et af de mest truede træer i verden. (Doneret af Botanisk Have)
- Sidst men ikke mindst en bi, som nok er det nærmeste, vi kommer et ikon på biodiversitet.
Biodiversitetskuglen er støbt af designafdelingen.dk
Andreas støtter også vores arbejde ved at have signeret en lille stak WILD-aktier, som vi sælger til en højere pris end de almindelige aktier. Klik på linket herover, hvis du vil sikre dig en helt unik aktie og samtidig støtte Andreas' hjertesag.